lördag 1 september 2012

Informationsmöte med Cultural Care

Måste börja med att säga att Laura Paju som höll i mötet var riktigt go och bra!

På mötet togs allt upp, allt från det "självklara" (fel att säga så men ja..) till funderingar.
Allt som allt så kostar programmet 13 000:-, kan dock variera lite beroende på hur dollarn står och vad hälsoundersökningen kostar. Mer ingående vad allt kostar och vad som är med går att hitta här.

Angående referenserna (som jag själv tycker är lite komplicerat) Så krävs det 3st totalt. Minst 1 ska kunna intyga 200h barnerfarenhet, som inte är en släkting Kan personen inte det, får du helt enkelt ha en till som kan intyga ett antal timmar med barn. Tex. Referens 1 intygar 120h, referens 2 intygar 80h och referens 3 intygar att du är du. Tilsammans utgör dessa två barnreferenserna 200h.
Skulle din barnreferens vara en släkting (som i mitt fall) så behöver du lägga till en extra non related referens som intygar att du är du. Totalt blir detta då 4st referenser.
Asså detta är rätt svårt, fråga bara om du undrar något!

Angående ansökan så är det viktigt att tänka på att det faktiskt är ett CV du skriver, inget "haha" eller smileysar. Det ska visa din personlighet men det ska vara proffsigt gjort!
Lägg fokus på barn i ansökan! De ska vara huvudanledningen till sin ansökan, inte att du vill ut och resa bara!
I den delen där du ska skriva om din familj, skriv utveckalt. Skriv om allt du kan komma på, relationerna är viktiga!
Lägg mycket vikt vid ditt personliga brev!

Laura rekommenderade att ha så många foton som möjligt, det gör ansökan mer intressant oxå, om familjerna kan få en bild av dig lixom. Lägg upp foton på ditt hus, dig med vänner och barn, dina intressen etc.
Ingen annan än familjerna som har en inloggning till Cultural Care kan se bilderna.

Ett hål i varje öra räknades inte som pirecing!

Aupair videon är något som man ska lägga ner mycket tid på. Var glad, visa gärna att du jobbar med barn, visa gärna dina intressen! Videon får vara max 3min och 500MB.

70% av alla familjer har någon gång haft en au pair tidigare och 40% har ett barn under 2år. Och för att få ta hand om barn under två år måste man ha 200h referens på just detta. Man måste även fylla 19år innan man åker.
Kom ihåg att du är en förebild, tänk lite extra på vilken musik du lyssnar på tex. "I just had sex - Akon" är väl inte det lämpligaste!


Angående matchningsprocessen så är det huvudkontoret i Boston som "parar ihop" au pair och familj. De kollar alltså vilka familjer din ansökan passar bäst med. Vad jag har förstått kan ju även familjerna hitta dig (?)
Skriv inget negativ om dig själv i ansökan, skriv inte att du är dålig på något. Och försök att inte ha så mkt krav, huvudkontoret tar hänsyn till detta och det kan försvåra chanserna att få en match.

Vid samtal/mail med värdfamiljen så passa på att ställa alla frågor du kan komma på. Fråga om barnen, deras intressen och aktiviteter, bor de andra au pairer i närheten, hur ser staden ut. Det ska även finnas ett häfte med exempel på frågor!


Källa: Laura Paju, Cultural Care Au Pair


Jag tror jag fick med det mesta, iaf av det som är intressant att veta :) Mycket går ju även att läsa sig till på culturalcare.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar